Elektrik Hırsızlığı

Elektrik Hırsızlığı

Mesajgönderen zorsever tarih Prş Eyl 04, 2008 11:01 pm

Vatandaşı acımadan hırsız diye suçlayan ve türk hukununda tedaşın belgelerini delil sayarak vatandaşa hırsız damgası vurması hakkında görüşlerinizi lütfen buraya bildiriniz. Bu durum nereye ve ne zamana kadar sürecek? tedaş görevlisinin ettiği yemin doğru sayılıyor vatandaşın ben kiracıyım eve yeni girdim sayaçtan haberim yok sözleri yalan sayılırken adelet ne derece var sorgulanması gerekmiyormu?
zorsever

Re: Elektrik Hırsızlığı

Mesajgönderen gelena tarih Cmt May 09, 2009 7:38 pm

Sayın Zorsever'in seçtiği konu "sistemin sorgulanmasıni gerektirecek nitelikte" önemlidir.

Bu sistemin temelinde halk yok, hukuk yok. Sistemin kuruluş felsefesinde, halk sistemin dışında tanımlanmaktadır.Kutsanan bir devlet anlayışı, uygulama da "hak yok, vazife var" temeline dayalı olarak gelişen "oligarşik bir yapıyı" besleyerek süregelmiştir.

Devletin bir "hizmet örgütü" olduğu ve "hizmet birimi" olarak varolması gerekliliği, çarpıtılmış ve ortaya isim ve erk değişikliği dışında tamamen Osmanlı İmparatorluğunun devamını sağlayacak tazrda, "anayasal kurumlar" la perdelenmiştir. Devlet şahsında, askeri ve sivil bürokrasinin tartışılması, eleştirilmesi, hukuka davet edilmesi, meşruiyetin varlılığı ve gerekliliğine çekilmesine yönelik düşünce ve uygulama talepleri "vatan hainliği" ile bastırılmaktadır. Burada, devletin yaptırım gücü ile korunan "vatanın birliği, bütünlüğü" değil, devlet elitlerinin imtiyaz ve çıkarlarıdır.

Devlet, zamanında kendi eliyle yaptığı hizmetleri zamanla "özelleştirdiği halde", mevcut yasal yaptırımlarını sürdürmektedir.Elektrik kaçağı suçu, devlete karşı işlenen suçlar kapsamında değerlendirilmekte, TEDAŞ A.Ş. devlet olarak kabul edilmektedir.Karşısında da, vatandaş bulunmaktadır. Devlet "ben" ve "onlar" diyerek vatandaşını potansiyel düşman, kötülük yapma eğilimi içinde bulunan "öteki" olarak görmektedir.

Elektriği kaçak kullanmak, kullanabilmek "teknik bir konudur". Bütün vatandaşlar "teknik konuları bilmek zorunda değil." Devletin bu tür konularda, anayasal görevi doğrultusunda "vatandaşa yardımcı olması, teknik destek sağlaması, hatasında uyarması" gerekirken, doğrudan "ceza yargılamasına" başvurması hukuki ve insani bir davranış biçimi değildir.

Devletin vatandaşını "öteki" olarak gören, potansiyel tehlike kapasitesi taşıyan ve terbiye edilmesi gereken "varlıklar" olarak görme anlayışı devam etmektedir.
gelena

Mesajgönderen admin tarih Cmt May 09, 2009 7:46 pm

konuya göstermiş olduğunuz hassasiyetten ötürü size teşekkür ediyorum. Fakat sayın zorseverin de dediği gibi hukuk sistemimizde sorgulanması gereken bir çok madde var.
www.LiveArkadas.Com
admin
Site Admin

Mesajgönderen gelena tarih Pzr May 10, 2009 1:57 pm

Sistemin sorgulanması gereken yönlerinin, salt hukuk sistemi ve adalet anlayışından ibaret olmadğını düşünüyorum.

Sistem, birbiri ile uyumlu olmayan, paralellik göstermeyen çelişik değerlerle ayakta durmaya, kendini yaşatmaya çalışmaktadır. Sistemin çelişik değerleri, yüksek yaptırım, zorlayıcı tedbirlerle topluma dayatılmaktadır. Bu değerler, toplumda çatışma alanları yaratmaktadır. Sistem de, bu toplumsal çatışma alanları derinleşitiemektedir, böylece vatandaşın içinde bulunduğu durumun nedenlerini sorgulanması önüne geçilmekte, uygulama alanı bırakmayarak düşünce üretmesini boşa çıkarmakta ve kendisine yönelebilecek eleştirileri, hak-hukuk taleplerini de bastırmış o olmaktadır.

Sistemin yaşayan tek sağlam organı yok gibi...
gelena

Mesajgönderen admin tarih Pzt May 11, 2009 10:16 am

zannederim durum onu gösteriyor. Sistemi tekrar gözden geçirmek gerekiyor, sistem birilerine hizmet eder vaziyette diye düşünüyorum.
www.LiveArkadas.Com
admin
Site Admin

Dön Vatandaş ve Hizmet

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir